Presunúť na hlavný obsah

Palárikova Raková pozýva nadšencov divadla a kultúry na podujatia 56. ročníka.

Kultúra

JE ČAS, NECHAŤ SA UNIESŤ KÚZLOM DIVADLA...

Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, Žilinský samosprávny kraj, Mesto Čadca, Obec Raková a ich partneri vás srdečne pozývajú na divadelné predstavenia a bohatý sprievodný program v rámci 56. Palárikovej Rakovej – národnej súťažnej prehliadky ochotníckych divadelných súborov s inscenáciami pôvodnej slovenskej dramatickej tvorby, ktorá sa koná v dňoch 22. – 26. apríla 2024. Hlavnými dejiskami prehliadky sú Čadca a Raková, no pohostinne zavítajú divadlá aj do ďalších kysuckých miest a obcí. 

Finálový večer spojený s vyhlásením výsledkov 56. Palárikovej Rakovej sa uskutoční v Dome kultúry v Čadci v piatok 26. apríla o 18.00 h. Jeho  súčasťou bude aj pohostinné divadelné predstavenie Deň radosti v podaní Divadla L+ S z Bratislavy. 

Počas piatich festivalových dní  na Kysuciach zažijete šesť súťažných divadelných inscenácií, viac ako 20 pohostinných divadelných predstavení, rozborové a odborné semináre, vzdelávacie a tvorivé aktivity. Okrem tradičného divadelného zážitku na vás čakajú i podujatia zamerané na výtvarné umenie, hovorené slovo, film a fotografiu.

Garantmi festivalu sú Žilinský samosprávny kraj, Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, Mesto Čadca, Obec Raková a ďalší spoluorganizátori a partneri.

Galéria